Βίντεο γάμου

When i see your face all my world is change…

Βίντεο γάμου by Filmetron | Photography Kiriaki Velentza.

Το σπίτι της Λιάνας ψηλά στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης. Φτάσαμε γύρω στις δυόμιση το μεσημέρι. Από το μπαλκόνι η θέα επιβλητική. Όλη η πόλη απλώνεται μπροστά σου, με το λιμάνι να λικνίζεται στον ήλιο του μεσημεριού προαναγγέλλοντας με τον τρόπο του το χαρμόσυνο γεγονός του γάμου. Λίγα πλάνα έξω στην αυλή. Ο στολισμός απλός και λιτός. Κατέβηκα τα σκαλάκια και μπήκα λίγο πιο μέσα στο προαύλιο.

Μας υποδέχτηκαν με ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα. Η νύφη μπροστά στο παράθυρο με θέα την πόλη με την μακιγιέζ σε πρώτο πλάνο βάζει τα δυνατά της να την ετοιμάσει . Ο γάμος που θα ακολουθήσει θα ενώσει με τα δεσμά της αγάπης δύο νέους ανθρώπους σε έναν κοινό δρόμο κατανόησης και σεβασμού. Σε λίγη ώρα έχουν φτάσει και τα όργανα. Δεν έχω σταματήσει να κινηματογραφώ λεπτό. Συγγενείς και φίλοι ένα κουβάρι και ο χορός στο μικρό σαλόνι του σπιτιού έχει πάρει φωτιά.

Η νύφη

…μπήκε στο δωμάτιο της μαζί με φίλες για να ντυθεί το νυφικό της φόρεμα. Βρήκα ευκαιρία για μερικές κοντινές λήψεις σε χαρούμενα πρόσωπα. Τα παρανυφάκια σε πρώτο πλάνο. Οι μουσικοί με πολύ κέφι και μεράκι δεν έχουν σταματήσει καθόλου από την ώρα που ήρθαν. Κάποιο άλλοι στο μπαλκόνι να απολαμβάνουν το λιμάνι της πόλης από ψηλά.

“Σήμερα γάμος γίνεται , σε ωραίο περιβόλι…”

Το τραγούδι του γάμου περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την ατμόσφαιρα στο σπίτι της νύφης. Η πόρτα στο δωμάτιο έχει ανοίξει και η Λιάνα μας προσκαλεί να μπούμε μέσα για τις καθιερωμένες φωτογραφίες και τα πλάνα που θα ολοκληρώσουν το βίντεο του γάμου. Έβαλε το νυφικό της φόρεμα, και οι φίλες διορθώνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Φωτογραφία όλες μαζί με την νύφη στο κέντρο. Τα χαμόγελα δίνουν και παίρνουν και η χαρούμενη ατμόσφαιρα κάνει ακόμα πιο πλούσια την κινηματογραφική μου θεματολογία.

Η Λιάνα

…βγήκε από το δωμάτιο και τα επιφωνήματα χαράς και συγκίνησης προαναγγέλλουν την επόμενη φάση της προετοιμασίας. Καθισμένη στην μέση του δωματίου θα υποβάλει κουμπάρα και αδερφό στην διαδικασία της “σωστής” εφαρμογής των νυφικών υποδημάτων.

Μετά από κάποιες σχετικές δυσκολίες και αφού έχουν τελικώς εφαρμόσει σωστά τα παπούτσια της νύφης, η μέρα θα συνεχιστεί με τις οικογενειακές φωτογραφίες. Η ώρα πλησιάζει και η Λιάνα είναι πλέον έξω στην αυλή. Θα κάνει τον σταυρό της μπροστά στην πόρτα του σπιτιού. Η παραδοσιακή κουλούρα θα κοπεί στο σεντόνι πάνω από το κεφάλι της και θα σκορπιστεί σε σχήμα σταυρού στην αυλή.

“Ωραία είναι η νύφη μας ωραία τα προικιά της…”

Ένας κυκλικός χορός ακόμα και το νυφικό αμάξι περιμένει την Λιάνα για να την οδηγήσει στην εκκλησία όπου θα συναντήσει τον Αλέξανδρο για το μυστήριο του γάμου…

FILMETRON STUDIO

Σχετικά βίντεο

Κινηματογράφηση γάμου υψηλής αισθητικής από την Filmetron cinematography.